Persondata- og cookiepolitik

Schibsted som dataansvarlig for dine personoplysninger

Schibsted Denmark ApS driver blandt andet dba.dk og bilbasen.dk, og er en del af Schibsted-koncernen med hovedsæde i Norge.

Det er kernen i Schibsteds forretningsmodel at berige menneskers dagligdag gennem produkter og tjenester. Vi har en række forskellige websites, produkter og tjenester, og bruger information på tværs af disse til at leve op til dette hovedmål – alt sammen under Schibsted Denmarks kontrol- og behandlingsansvar. For os er det essentielt at personoplysninger behandles på en sikker måde, så vi kan opnå og bevare vores brugeres tillid.

Vi prioriterer vores brugeres privatliv højt. Vi ved også, at brug af personlige oplysninger er grundlæggende for at kunne levere de produkter og tjenester, som vores kunder og brugere forventer. Brug af data på tværs af Schibsted betyder, at data bruges og deles på tværs af vores websites og brands. Det gør vi for at optimere de produkter og tjenester, vi tilbyder. Vi ønsker at være helt åbne og tydelige omkring vores behandling af personoplysninger, og forpligter os til altid at søge den rette balance mellem privatliv og kommercielle interesser.

Dette dokument giver dig en oversigt over, hvilke oplysninger vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, hvem de kan deles med, og hvordan du kan udøve dine rettigheder med hensyn til vores behandling af dine personoplysninger. Hvis du har spørgsmål til Schibsteds behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte Schibsteds privatlivsteam via denne kontaktformular. Vi forpligter os til at besvare alle henvendelser inden for 30 dage.

Du kan til enhver tid rette eventuelle bekymringer eller klager til den nationale privatlivsmyndighed Datatilsynet.

Formålene Schibsted bruger dine personoplysninger til

Vi bruger de personlige oplysninger, vi indsamler om dig, til en række formål og på grundlag af en række forskellige behandlingsgrundlag. Det følgende er en oversigt over, hvordan og på hvilket grundlag vi behandler dine personoplysninger.

Vi bruger dine personlige oplysninger til at indgå eller opfylde aftaler med dig, levere vores tjenester til dig, til at overholde vores retlige forpligtelse eller beskytte dine vitale interesser. Dette omfatter, at:

  • Gøre det muligt for dig at bruge vores tjenester til at kommunikere med tredjeparter, som er tilknyttet vores tjenester (f.eks. erhvervsdrivende som bruger vores tjenester til at formidle tilbud).
  • Give dig mulighed for at tilgå og benytte vores tjenester (i særdeleshed så du kan publicere og administrere annoncer eller andet indhold), brugerkontostyring, drive, vurdere, sikre og forbedre vores tjenester, samt tilpasse webindhold, der inkluderer elementer og tjenester, som du måtte ønske som resultat af dine handlinger.
  • Give dig adgang til funktioner, der muliggør kommunikation med andre brugere.
  • Kontakte dig vedrørende din brugerkonto, for at løse problemer med din brugerkonto, for at afklare uoverensstemmelser, at opkræve gebyrer eller skyldige beløb eller at yde dig andre former for nødvendig kundeservice.
    • Når vi kontakter dig af ovenstående årsager, kan det foregå via e-mail, telefon, sms-besked, post og mobil-push-beskeder.
  • Levere andre tjenester, du har anmodet om, som beskrevet, når vi indsamler oplysningerne.
  • Bruge generelle oplysninger om geografisk placering til at give dig lokalitetsbaserede tjenester (f.eks. annoncer, søgeresultater og andet personligt tilpasset indhold).
  • Forhindre, opdage, modvirke og undersøge svindel, sikkerhedsbrud eller andre potentielt forbudte eller ulovlige aktiviteter.
  • Håndhæve vores brugervilkår, beskytte personlige oplysninger eller andre politikker, gældende national lovgivning og alle aftaler, vi måtte have indgået med dig.

Vi bruger personlige oplysninger til at forfølge vores legitime interesser, hvis dine interesser, grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder ikke går forud for disse interesser. Dette omfatter behandling, der sker for at:

  • Forbedre vores tjenester ved f.eks. at behandle information, der gør det muligt at sikre tilgængelighed, fejlfinding, og løsning af problemer som du har oplevet, for derved at give dig en bedre oplevelse.
  • Tilpasse, vurdere og forbedre vores annoncering for at gøre den mere relevant.
  • Kontakte dig for at informere dig om vores tjenester eller nyheder, der kan have relevans for din brug heraf. Dette vil altid ske i overensstemmelse med dine præferencer og gældende lovgivning, herunder kravene i markedsføringsloven.
  • Tilpasse vores tjenester, herunder vores websites, så indholdet afstemmes bedre med dine præferencer.
  • Analysere effekten af vores markedsføringskampagner (f.eks. ved at analysere åbnings- og 0klikprocenter).
  • Overvåge og forbedre informationssikkerheden på vores websites og i apps.

Med dit samtykke bruger vi dine personlige oplysninger til at:

  • Kontakte dig med markedsføring via telefonopkald, e-mail, sms eller notifikationer i vores apps, herunder markedsføring fra tredjeparter. Dette vil altid ske i overensstemmelse med dit markedsføringssamtykke og gældende markedsføringslov.
  • Tilpasse tredjeparters bannerannoncer, herunder bannerannoncer, der vises på tredjeparters websites, i forhold til din adfærd og dine præferencer.
  • Bruge din geografiske placering til at levere lokalitetsbaserede tjenester.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage under dine profilindstillinger eller afmelde via link i den fremsendte email. Du kan endvidere trække dit samtykke tilbage til personligt tilpasset annoncering (bannerreklamer) via cookieindstillinger. Hvis du er i tvivl kan du altid kontakte vores kundeservice: support.dba.dk eller support.bilbasen.dk

Vi vil ikke benytte teknologier, der indebærer automatisk behandling af personoplysninger (dvs. uden menneskelig indblanding), herunder profilering, til at træffe beslutninger relateret til dig, der har retsvirkning eller på tilsvarende vis betydeligt påvirker dig, medmindre; 1) en sådan beslutning er nødvendig for at indgå eller opfylde en kontrakt, vi har indgået med dig, 2) vi har dit samtykke, eller 3) vi er pålagt at bruge sådan teknologi i henhold til national lovgivning.

Kategorier af personoplysninger, som Schibsted behandler

Nogle af disse personlige oplysninger er nødvendige for at kunne oprette en brugerkonto hos os. Videregivelse af alle andre personoplysninger er frivillig, men kan være nødvendig for at kunne bruge vores tjenester, f.eks. tilbud eller kontaktoplysninger, der er nødvendige for at placere en annonce.

Tabellen nedenfor viser de kategorier af personoplysninger, som Schibsted indsamler, og de kilder, vi indsamler dem fra.

Personlige oplysninger kategori Beskrivelse Kilde
Grundlæggende profiloplysninger Navn, adresse, e-mailadresse, fødselsdato, køn, alder og andre oplysninger, du tilføjer til din profil. Direkte fra brugeren, når der oprettes eller opdateres en Schibsted-konto.

Herudover kan du vælge, at validere din brugerprofil ved brug af NemID/MitID. NemID/MitID bruges kun for at validere din identitet og opbevares ikke af os.
Kontooplysninger Kontoaktivitet (f.eks. dine køb af annoncer på DBA), privatlivsindstillinger, henvendelser til vores kundeservice, sikkerhedsdata for kontoen (f.eks. adgangskode). Direkte fra brugeren, via registreret interaktion med medarbejdere i kundeservice og via værktøjer til sporing af individuel brugeradfærd.
Oplysninger om betaling, økonomi og ordrer Købshistorik og detaljer (tid, dato og produktoplysninger), herunder oplysninger om specifikke produktkøb, forfalden betaling og modtaget betaling, betalingsmetode (f.eks. betalingskortoplysninger bankoplysninger), kreditkort- eller bankkontonumre. Direkte fra brugeren, registreret via betalingsaktivitet.
Oplysninger, vi modtager fra andre Oplysninger i form af brugergenereret indhold, tips, advarsler, anmodninger og feedback vi modtager fra andre brugere eller tredjeparter.

Sociale medier: Vi kan bruge plug-ins eller andre teknologier fra forskellige sociale medier. Hvis du klikker på et link fra et plug-in til sociale medier, etableres der frivilligt et link til det pågældende sociale medie-website.
Offentlige eller private virksomheder og andre brugere af vores tjenester.
Brugergenereret indhold Indhold, som du genererer gennem din brug af vores side, deltager i diskussioner, chatsamtaler eller konfliktløsning, eller når du på anden vis kommunikerer med os om vores tjenester.

Dette inkluderer Min DBA og Min Bilbase (Mine annoncer, Notifikationer/Beskeder, Mine favoritter, Annoncekommentarer, Annonceagent, Gemte søgninger, Mine brugeroplysninger, Opret annonce) eller Hjælp-sektionen. Vi indsamler også feedback gennem webformularer, brugerundersøgelser, brugeranmeldelser og -omtale på nogle af vores tjenester. På markedspladserne kan brugerne sende beskeder til hinanden.

Dette omfatter også dine økonomiske oplysninger, herunder civilstatus, personer i husstande etc., når du anmoder om et uforpligtende finansieringstilbud via vores finansieringsskema.
Direkte fra brugeren.
Adfærdsmæssige og tekniske oplysninger Vi indsamler oplysninger fra din interaktion med vores tjenester, dine annonceringspræferencer og din kommunikation med os. Dette er oplysninger, vi modtager fra enheder (inklusiv mobile enheder), som du bruger, når du får adgang til vores tjenester. Disse oplysninger kan for eksempel omfatte følgende: Enheds-id'er, cookie-id'er, netværksadresse-id'er (IP-adresse), brugerbrowserhistorik og læse- og handlingshistorik (klik og brugerindhold). Vi indsamler også metadata om, hvordan vores tjenester bruges, såsom når en annonce oprettes og udsendes, eller når en e-mail åbnes og læses. Direkte fra brugeren eller fra brugerens enhed.
Positionsdata Placeringsoplysninger, herunder geografiske placeringsoplysninger fra din mobilenhed (GPS-data og IP-adresser forbundet med placeringsdata). Direkte fra brugeren eller fra brugerens enhed.
Antagelser om vores brugere Konklusioner om interesser og brugerpræferencer, sandsynlige placeringer og sandsynlige demografiske oplysninger. Vores antagelser om brugeradfærd og tekniske oplysninger vurderet over tid, samt ud fra grundlæggende profiloplysninger.

Hvordan dine personoplysninger deles med andre

Vi kan videregive dine personlige oplysninger til følgende parter til følgende formål:

Tjenesteudbydere og finansieringspartnere, som følger:

  • Tredjepartstjenesteudbydere, der hjælper os med at levere vores tjenester, betalingsbehandlingstjenester, der assisterer os med leveringen af tilpasset annoncering og hjælper os med at undgå, opdage, modvirke og undersøge potentielt ulovlige handlinger, overtrædelser af vores brugervilkår, svindel og/eller sikkerhedsbrud, indsamling af regninger, affilierings- og belønningsprogrammer og anden forretningsdrift.
  • Tredjepartsfinansinstitutter, som vi er partner med for at kunne give dig finansielle produkter, så de kan levere fælles indhold og tjenester (f.eks. registrering, transaktioner og kundesupport). Disse tredjepartsfinansinstitutter er partnere, som kun vil bruge dine personlige oplysninger til at tilsende dig markedsføring, hvis du har anmodet om deres tjenester.

Tredjepartsudbydere af websites, programmer, tjenester og værktøjer:

  • Som er tilknyttet vores tjenester, f.eks. erhvervsdrivende der bruger vores tjenester til at formidle tilbud. Disse erhvervsdrivende er dataansvarlige for deres egen behandling af personoplysninger og der henvises derfor til deres persondatapolitik.
  • Som er vores partnere i henhold til vores brugervilkår, så de kan publicere eller annoncere dine opslag og deres indhold på deres websites eller i deres programmer, tjenester og værktøjer. Hvis vi overfører personlige oplysninger sammen med indholdet af dine opslag til tredjepartsudbydere, vil det kun være på basis af en aftale, der begrænser tredjepartsudbyderens brug af sådanne personlige oplysninger til den databehandling, som er nødvendig for at kunne opfylde deres kontrakt med os, og som forpligter tredjepartsudbyderen til at tage sikkerhedsforanstaltninger angående sådanne data. Tredjepartsudbydere har ikke tilladelse til at sælge, lease eller på anden vis overføre de personlige oplysninger, som er inkluderet i dine opslag, til tredjeparter.

Retshåndhævelse, retssager og som berettiget i henhold til gældende lovgivning:

  • For at overholde vores forpligtelser efter lovgivningen, håndhæve vores brugervilkår, reagere på klager over, at et opslag eller andet indhold overtræder andres rettigheder, eller for at beskytte enhvers rettigheder, ejendomsret eller sikkerhed.
  • Til retlige eller offentlige myndigheder, eller autoriserede tredjeparter, som reaktion på en verificeret anmodning eller retssag i forbindelse med en strafferetlig efterforskning eller påstået eller formodet ulovlig aktivitet eller enhver anden aktivitet, der udsætter os, dig eller nogen anden bruger for retligt ansvar. Vi vil kun videregive oplysninger, som vi vurderer relevante for efterforskningen eller undersøgelsen.
  • Til kreditselskaber eller -bureauer i henhold til gældende national lovgivning.
  • Til tredjeparter, der er involveret i en retssag, hvis vi er forpligtet til at afgive vidneforklaring, der foreligger en dommerkendelse eller lignende juridisk grundlag, eller vi på anden vis i god tro mener, at afsløringen af oplysninger er nødvendig for at undgå overhængende fare for fysiske eller økonomiske tab eller for at indberette mistanke om ulovlig aktivitet.

Ejerskifte

Hvis vi er involveret i en fusion med, overtages eller overtager en anden virksomhed (eller en del heraf), kan vi dele oplysninger med denne virksomhed i overensstemmelse med vores globale standarder for beskyttelse af personlige oplysninger. I en sådan situation vil vi kræve, at det fortsættende selskab følger denne meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger i forhold til dine personlige oplysninger. Hvis vi ønsker at håndtere dine personlige oplysninger til noget formål, der ikke er dækket i denne meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger, vil du på forhånd modtage besked om behandlingen af dine personlige oplysninger til de nye formål.

Overføring af data udenfor EU/EØS

Når Schibsted er behandlingsansvarlig og bruger databehandlere placeret uden for EU/EØS, gør vi det kun i de tilfælde, hvor:

  • vi anser det sted, vi flytter til, og modtageren for at være tilfredsstillende i overensstemmelse med reglerne i GDPR, eller
  • overførslen sker i overensstemmelse med standard kontraktklausuler defineret af Europa Kommissionen for at regulere sådanne overførsler i overensstemmelse med GDPR.

Opbevaring af data

Vores specifikke opbevaringstider for personlige oplysninger er dokumenteret i vores register for behandlingsaktiviteter. Hvor længe vi opbevarer personlige oplysninger kan variere betydeligt afhængigt af konteksten af ​​de tjenester, vi leverer, og vores juridiske forpligtelser. Følgende faktorer påvirker typisk opbevaringsperioder:

  • Hvor lang tid er de personlige oplysninger nødvendige for at levere vores tjenester? Det omfatter spørgsmål som vedligeholdelse og forbedring af vores produkters ydeevne, beskyttelse af vores systemer og lagring af relevante forretnings- og finansielle poster. Dette er den generelle regel, der danner grundlaget for de fleste af vores opbevaringsperioder.
  • Er personoplysningerne følsomme? I så fald anvendes normalt en kortere opbevaringsperiode.
  • Har du givet samtykke til en længere opbevaringsperiode? I så fald opbevarer vi data i henhold til dit samtykke.
  • Er vi underlagt en juridisk, kontraktlig eller lignende forpligtelse til at opbevare dine personoplysninger? Der kan f.eks. være love om obligatorisk dataopbevaring, offentlige ordrer om at opbevare data, der er relevante for en undersøgelse, eller personlige oplysninger, der opbevares på grund af en retssag.

Vi gemmer profiloplysninger relateret til brugernes Schibsted-konto, så længe brugeren har et aktivt abonnement, eller så længe de bruger kontoen til at få adgang til en af ​​vores tjenester i de sidste tre år. Brugerprofiler, der har været inaktive i 2 år eller mere, vil blive slettet. Køb og betalinger, ordrer og økonomiske oplysninger opbevares, så længe brugeren er logget ind kunde og videre i overensstemmelse med lovkrav, der stilles til vores virksomhed (f.eks. krav efter bogføringsloven).

Når det ikke længere er nødvendigt for os at opbevare dine personlige oplysninger, sletter vi dem i overensstemmelse med vores dataopbevarings- og slettepolitikker.

Dine rettigheder som bruger og som registreret person

Brugere har juridisk definerede rettigheder relateret til deres personlige oplysninger. Schibsted er forpligtet til at hjælpe brugere med at få adgang til og udøve disse rettigheder. Tabellen nedenfor viser dig, hvem der bruger dine rettigheder, og hvordan du kan få adgang til dem. Schibsted tilstræber at besvare eventuelle henvendelser vedrørende disse rettigheder hurtigst muligt og altid inden for 30 kalenderdage.

Rettigheder som bruger eller registreret Sådan får du adgang Mere information
Retten til at blive informeret Schibsted arbejder for fuld gennemsigtighed omkring al behandling af personoplysninger. Oplysninger offentliggøres i denne fortrolighedserklæring og i alle dokumenter, der er knyttet til den. Vi vil løbende give adgang til relevant information om, hvordan vi behandler personoplysninger i vores brugergrænseflader, så vores brugere er fuldt ud klar over, hvad vi gør med deres oplysninger. Privatlivserklæringen vises i alle vores tjenester. Vi vil også gøre det tilgængeligt, når vi indsamler oplysninger fra enkeltpersoner og i andre sammenhænge, hvor vi mener, at brugere kan drage fordel af eller forvente at finde disse oplysninger. Privatlivserklæringen er også tilgængelig fra dette link, hvor du også finder tidligere versioner.
Retten til indsigt / retten til dataoverførsel Brugere har adgang til en komplet elektronisk kopi af alle personlige oplysninger, Schibsted Denmark har om dem, via brugergrænsefladen på Schibsted-kontoen. Brugere i Danmark har adgang til brugergrænsefladen til administration på deres Schibsted-konto.
Retten til ændringer Brugeren kan til enhver tid rette og opdatere profiloplysninger ved at logge ind på sin Schibsted-konto.

Hvis en bruger mener, at vi gemmer andre oplysninger om dem, der skal rettes, skal de kontakte privatlivsteamet hos Schibsted.
Brugere i Danmark har adgang til brugergrænsefladen til administration på deres Schibsted-konto.

Brugere i Norge kan kontakte privatlivsteamet hos Schibsted med denne formular.
Retten til sletning En bruger kan til enhver tid anmode om sletning af de personoplysninger om dem, som Schibsted Danmark har opbevaret. Det gør de ved at logge ind på deres Schibsted-konto. Brugere, der ikke logger på, kan anonymisere (og dermed faktisk slette) deres personlige oplysninger ved at slette cookies i browseren eller slette Schibsted-appen fra deres mobile enhed.

Vi bemærker, at det i visse tilfælde vil være nødvendigt for os at opbevare specifikke oplysninger, efter at en bruger har anmodet om sletning, af juridiske årsager eller for at beskytte vores brugere og os selv mod svigagtig aktivitet og misbrug af vores tjenester.
Brugere i Danmark har adgang til brugerfladen til administration i deres Schibsted-konto.
Retten til at begrænse behandlingen og retten til at nægte behandling En bruger kan sige nej til behandlingen af deres personlige data på følgende måder:

- de kan ændre deres valg for forskellige former for tilpasset annoncering.

- de kan ændre deres valg for brug af personlige oplysninger til nyhedsbreve og e-mails via afmeldingslinket, der er tilgængeligt i e-mailen.

Brugere kan også kontakte Schibsteds privatlivsteam og anmode om en begrænsning eller afslå enhver anden form for behandling. Mere information om dine rettigheder til at begrænse behandlingen kan findes på Datatilsynets sider om emnet.
Hvis du ikke længere ønsker at modtage markedsføringsmeddelelser fra os, kan du framelde dig via linket i en e-mail, du har modtaget, ændre dine markedsføringspræferencer på din ’Min Bilbase’ og ‘Min DBA´ side, angive dine kommunikationspræferencer via den anviste metode i den pågældende markedsføringsmeddelelse eller kontakte os som beskrevet i sektionen ’Kontakt os’ nedenfor. Husk på, at vi ikke uden dit samtykke vil sælge, udleje eller på anden vis videregive dine personlige oplysninger til tredjeparter til disses markedsføringsformål.

Annoncering
Hvis du ikke ønsker at deltage i vores personligt tilpassede annonceringsprogrammer, kan du framelde dig ved at følge vejledningen i den relevante annonce eller gennem de programmer, der er beskrevet i vores meddelelse om cookies bilbasen.dk og dba.dk. Effekten af en framelding vil være at stoppe personligt tilpasset annoncering, men den vil stadig tillade indsamlingen af personlige oplysninger, som det er beskrevet i denne meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger. Vi tillader ikke tredjeparter at spore eller indsamle dine personlige oplysninger på vores websites til deres egne annonceringsformål uden dit samtykke.

Brugere i Danmark kan kontakte privatlivsteamet hos Schibsted med denne formular.
Retten til at forhindre automatiske afgørelser, der har juridiske eller lignende konsekvenser Schibsted Danmark træffer ikke automatiske beslutninger om vores brugere, der har nogen juridiske eller lignende konsekvenser. Hvis du er i tvivl om mulige automatiske beslutninger, som du mener vil påvirke dig på en juridisk eller lignende måde, bedes du kontakte privatlivsteamet hos Schibsted med denne formular.

Andre vigtige oplysninger om beskyttelse af personlige oplysninger

Hvad sker der når du deler dine personlige oplysninger på vores websites eller i vores tjenester?

Andre brugere har adgang til de oplysninger, du deler på DBA og Bilbasen. Andre brugere kan f.eks. se dine annoncer, feedback, bedømmelser og tilhørende kommentarer. Andre brugere kan også se alle de oplysninger, du vælger at dele i din profil.

Når du bruger vores tjenester, kan dit offentlige bruger-id blive vist og er tilgængeligt for offentligheden og knyttet til al din offentlige aktivitet. Beskeder, der sendes til andre brugere om mistænkelig aktivitet og overtrædelser på vores websites, kan referere til dit offentlige bruger-id og specifikke elementer. Hvis du knytter dit navn til dit bruger-id, kan de personer, som du har videregivet dit navn til, måske identificere dine aktiviteter.

Dit ansvar over for oplysninger, du modtager på DBA og Bilbasen

Når du indgår i dialog eller udfører en transaktion med en anden bruger, giver vi dig mulighed for at modtage eller giver dig eventuelt brugerens personlige oplysninger (f.eks. navn, brugerkonto-id, e-mailadresse, kontaktdetaljer, leverings- og faktureringsadresse) til gennemførelse af transaktionen. Uafhængigt af os har du ansvaret for sådanne data, og vi anbefaler dig at informere den anden bruger om din praksis for beskyttelse af personlige oplysninger og respektere privatlivets fred. I alle tilfælde skal du overholde gældende lovgivning om privatlivets fred og give den anden bruger en chance for at blive fjernet fra din database og en chance for at gennemse de oplysninger, du har indsamlet om brugeren.

Du må kun bruge de personlige oplysninger, du har adgang til, til transaktionsrelaterede formål eller til andre tjenester, der tilbydes gennem vores tjenester(f.eks. deponering, levering, klager over svindel og kommunikation fra medlem til medlem), og til de formål, som den bruger, oplysningerne vedrører, har givet sit udtrykkelige samtykke til. Brug af personlige oplysninger om andre brugere, som du har adgang til, til andre formål vil udgøre en overtrædelse af vores brugervilkår.

Uønsket eller truende e-mail

Vi tolererer ikke misbrug af vores tjenester. Du har ikke tilladelse til at tilføje andre brugere på din adresseliste (e-mail eller post), ringe op til eller tilsende en bruger sms-beskeder til kommercielle formål, selvom brugeren har købt noget af dig, uden brugerens udtrykkelige samtykke. Afsendelse af uønsket eller truende e-mail og sms-beskeder er et brud på vores brugervilkår. Hvis du vil indberette spam eller forfalsket e-mail, bedes du underrette os her.

Kommunikationsværktøjer

Vi kan scanne meddelelser automatisk og kontrollere for spam, virus, phishing og anden skadelig aktivitet, ulovligt eller forbudt indhold eller overtrædelser af vores brugervilkår, denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger eller vores øvrige politikker.

Børns privatliv

Vores websites henvender sig til et bredt publikum og er ikke beregnet til børn. Vi indsamler ikke bevidst personlige oplysninger fra brugere, der regnes for at være mindreårige i henhold til deres respektive nationale lovgivninger.

Tredjeparts praksis for beskyttelse af personlige oplysninger

Denne meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger omhandler kun vores brug og håndtering af personlige oplysninger, vi indsamler fra dig i forbindelse med leveringen af vores tjenester. Hvis du giver dine oplysninger til en tredjepart eller besøger en tredjeparts website via et link fra vores tjenester, vil deres meddelelse om, og praksis for, beskyttelse af personlige oplysninger være gældende for alle personlige oplysninger, du giver til dem, eller de indsamler fra dig.

Vi kan ikke garantere for beskyttelsen af dine personlige oplysninger, når du giver dem til en tredjepart, og vi anbefaler dig at evaluere privatlivs- og sikkerhedspolitikkerne hos din handelspartner, før du indgår i en transaktion og vælger at dele dine personlige oplysninger. Det gælder også, hvis de tredjeparter, til hvem giver personlige oplysninger, er tilbudsgivere, købere eller sælgere på vores website.

Brugen af cookies og lignende teknologier på Schibsted Danmarks tjenester

Vi bruger cookies og lignende teknologier i vores tjenester til de formål, der er beskrevet i cookiepolitikken. Cookies og lignende teknologier muliggør forskellige funktioner på onlinetjenester, der bruger dem, hvoraf nogle er strengt nødvendige for, at tjenesterne fungerer, og andre ikke. Schibsted Danmarks tjenester er delvist finansieret af reklamer. Det betyder, at også vores annoncepartnere bruger cookies og lignende teknologier på vores digitale tjenester med det formål at levere displayannoncering og skræddersy den til din profil og interesser. Schibsted Denmark anvender IAB Transparency and Consent Framework ved indsamling af samtykke og håndtering af fravalg til brug af cookies og lignende teknologier. IAB er et internationalt selvregulerende organ for annoncering.

Kontakt Schibsted, en privatlivsansvarlig eller send en klage til Datatilsynet

Schibsted tager vores brugeres privatliv alvorligt. Hvis du har et spørgsmål eller ønsker at klage over, hvordan vi behandler dine personoplysninger, kan du kontakte privatlivsteamet hos Schibsted, herunder Schibsteds privatlivsrepræsentant, med denne kontaktformular. Schibsted forpligter sig til at besvare henvendelser hurtigst muligt og senest inden for 30 dage.

Hvis du stadig ikke er tilfreds med vores privatlivstjenester eller med vores behandling af personoplysninger, kan du til enhver tid kontakte de relevante myndigheder, i de fleste tilfælde Datatilsynet i Danmark eller, for behandling i forbindelse med cookies, til Erhvervsstyrelsen.

For lettere forespørgsler anbefaler vi kraftigt, at du bruger Schibsteds online kontoværktøjer til at få adgang til oplysninger, anmode om en overførsel og anmode om sletning og rette fejl i din Schibsted-kontoprofil.

Du kan også til enhver tid ændre dine valg for de mest almindelige aktiviteter, Schibsted bruger dine oplysninger til via indstillingssiderne på hver af tjenesterne. Hvis du af en eller anden grund ikke er i stand til at bruge disse tjenester, eller ønsker at begrænse eller afvise behandling direkte, skal du bruge denne online kontaktformular til at kontakte Schibsteds privatlivsteam.

Kontaktoplysninger til den dataansvarlige er:

Schibsted Denmark ApS (”DBA”)
Wildersgade 8, 1408 København K,
Danmark, CVR-nr. 20618175

Cookiepolitik

Vores brug af cookies, pixelcookies og lignende teknologier.

Når du besøger vores hjemmesider eller anvender vores tjenester, applikationer, beskedsystemer (såsom email) og værktøjer, kan vi eller vores leverandører bruge cookies, pixelcookies og andre lignende teknologier til at gemme oplysninger til brug for statistik, måling af vores ydelse og funktionalitet samt markedsføring.

Denne side skal hjælpe dig med at forstå mere om disse teknologier og vores brug af dem på vores hjemmesider og i vores tjenester, applikationer og værktøjer.

Hvad er cookies, pixelcookies og lignende teknologier?

Ligesom de fleste hjemmesider bruger vi teknologier, der i det væsentlige er små datafiler, der placeres på din computer, tablet eller mobiltelefon (en “enhed”), og som giver os mulighed for at gemme visse oplysninger, hver gang du besøger eller interagerer med vores hjemmesider, tjenester, applikationer, beskedsystemer og værktøjer.

De specifikke navne og typer af cookies, pixelcookies og andre lignende teknologier, som vi bruger, kan ændre sig fra tid til anden. For mere information om cookies og lignende teknologier i almindelighed se allaboutcookies.org.

For at hjælpe dig til bedre at forstå vores cookiepolitik og vores anvendelse af sådanne teknologier, har vi lavet denne korte oversigt over termonologier og definitioner:

Cookies: små tekstfiler (typisk lavet af bogstaver og tal), som placeres i hukommelsen på din browser eller enhed, når du besøger en hjemmeside eller ser en besked. Cookies giver en hjemmeside mulighed for at genkende en bestemt enhed eller browser. Der findes flere typer af cookies:

  • Midlertidige cookies udløber, når du stopper med at bruge browseren og giver os mulighed for at huske dine handlinger i løbet af den periode, hvor du anvender din browser.
  • Permanente cookies gemmes på din enhed og tillader os at huske dine præferencer eller handlinger på tværs af flere hjemmesider.
  • Førsteparts cookies sættes af den hjemmeside, som du besøger.
  • “Tredjeparts cookies” sættes af en tredjeparts hjemmeside, som er adskilt fra den hjemmeside, som du besøger.

Cookies kan deaktiveres eller fjernes ved hjælp af værktøjer, der er tilgængelige på de fleste browsere. De forskellige browsere tilbyder forskellige muligheder for at deaktivere muligheden for lagring af cookies.

Pixelcookies: små grafiske billeder (også kendt som “pixel tags” eller “clear GIFs”), som kan indgå i vores hjemmesider, tjenester, applikationer, beskedsystemer og værktøjer. Pixelcookies kan anvendes til en række formål, herunder til at måle effektiviteten af ​​vores hjemmesider, til at overvåge, hvor mange besøgende der er på vores hjemmesider, og hvordan de navigerer på vores hjemmesider. For eksempel, når vi sender dig e-mails, giver pixelcookies os mulighed for at spore, om du har åbnet e-mails og klikket på links for at måle kampagnens ydeevne og forbedre funktionerne.

Lignende teknologier til lagring af oplysninger: teknologier, der lagrer oplysninger i din browser eller enhed, og som udnytter lokale enheder og lokal opbevaring, såsom flash-cookies, HTML 5 cookies og andre metoder. Disse teknologier kan operere på tværs af alle dine browsere. I nogle tilfælde kan brugen af ​​disse teknologier ikke styres af browseren, men kræver specialværktøj. Vi kan bruge disse teknologier til lagring af oplysninger for at sikre din kontos sikkerhed eller for at spotte uregelmæssigheder i brug af hjemmesiden for at forhindre din konto fra at blive tilgængelig på en uautoriseret måde, eller til at vurdere resultaterne af vores hjemmesider, tjenester, applikationer eller værktøjer.

Vi kan bruge udtrykkene “cookies” eller “lignende teknologier” i flæng i vores cookiepolitik for at henvise til alle teknologier, som vi kan bruge til at gemme data i din browser eller enhed eller til at indsamle oplysninger, der hjælper os til at identificere dig, som nærmere beskrevet ovenfor.

Dit valg og vores brug af cookies, pixelcookies og lignende teknologier

Vi tilbyder på vores hjemmesider bestemte funktioner, tjenester, applikationer og værktøjer, der kun er tilgængelige, hvis vi anvender ​​de ovenfor nævnte teknologier. Du er altid velkommen til at blokere, slette eller deaktivere disse teknologier, hvis din browser eller enhed tillader det. Men hvis du afviser cookies eller andre lignende teknologier, vil du ikke være i stand til at bruge bestemte funktioner, tjenester, applikationer eller værktøjer på vores hjemmesider. Du kan også blive bedt om at indtaste din adgangskode oftere under en et besøg på vores hjemmesider. For mere information om hvordan du kan blokere, slette eller deaktivere disse teknologier, skal du gennemgå afsnittet Hjælp i din browser, applikation eller enhed.

Generelt giver disse teknologier vores hjemmesider, tjenester, applikationer og værktøjer adgang til at gemme relevante oplysninger i din browser eller enhed og senere læse disse oplysninger. Vi opbevarer ikke dine personlige oplysninger ved brug af disse teknologier, men bruger dem til at identificere dig i vores servere eller interne systemer. Hvor det er relevant, beskytter vi vores cookies og andre teknologier, så kun vi og/eller vores leverandører kan fortolke dem ved at tildele dem en unik identifikation, der kun kan forstås af os. Vi gemmer ikke nogen af ​​dine personlige oplysninger på nogen af ​​vores cookies eller lignende teknologier. Du kan finde mere information om de personlige oplysninger, som vi indsamler ved hjælp af cookies og lignende teknologier, i vores persondatapolitik.

Vi indhenter dit samtykke til vores brug af disse teknologier til at indsamle og opbevare oplysninger ved at give dig gennemskuelig information og varsel om brugen og giver dig mulighed for at deaktivere disse teknologier som angivet ovenfor.

Vores brug af de ovenfor anførte teknologier falder i følgende generelle kategorier:

  1. Operationelt nødvendigt. Vi kan bruge cookies eller andre lignende teknologier, der er nødvendige for driften af ​​vores hjemmesider, tjenester, applikationer og værktøjer. Dette omfatter teknologier, som giver dig adgang til vores hjemmesider, tjenester, applikationer og værktøjer, der er nødvendige for at undgå uberettiget brug af disse tjenester og som forbedrer sikkerheden, eller som giver dig mulighed for at gøre brug af vores funktioner såsom shopping, gemte søgninger eller lignende;
  2. Ydelsesrelateret. Vi kan bruge cookies eller andre lignende teknologier, der er nyttige for at vurdere resultaterne af vores hjemmesider, applikationer, tjenester og værktøjer, herunder som en del af vores analytiske arbejde, der hjælper os til at forstå, hvordan vores besøgende bruger vores hjemmeside eller til at forbedre indholdet på vores hjemmesider, applikationer, tjenester eller værktøjer;
  3. Funktionsrelateret. Vi kan bruge cookies eller andre lignende teknologier, der tillader os at tilbyde dig en forbedret funktionalitet, når du bruger vores hjemmesider, tjenester, applikationer eller værktøjer. Dette kan omfatte at identificere dig, når du logger ind på vores hjemmesider eller holde styr på dine angivne præferencer, interesser, og hvad du tidligere har set, så vi kan forbedre indholdet på vores hjemmesider;
  4. Reklame eller målretning. Vi kan bruge førsteparts eller tredjeparts cookies og pixelcookies til at levere indhold, herunder annoncer, der er relevante for dine interesser på vores hjemmesider eller på tredjeparters hjemmesider. Dette omfatter hjælp af teknologier til at forstå nytten for dig af de reklamer og indhold, der er leveret til dig.

Du kan finde yderligere oplysninger om personlige data, som vi indsamler ved hjælp af cookies og lignende teknologier i vores persondatapolitik.

For at fravælge brugen af ​​tredjeparts reklamerelaterede cookies og pixelcookies, se afsnittet om annoncenetværk og annoncebørser nedenfor.

Hvis du gerne vil fravælge alle andre typer teknologier, som vi anvender på vores hjemmesider, tjenester, applikationer eller værktøjer, kan du gøre det ved at blokere, slette eller deaktivere dem på den måde, som din browser eller enhed tillader det.

Anvendelse af disse teknologier fra leverandører

Vi kan arbejde med tredjeparts udbydere, almindeligvis kendt som leverandører, der med vores tilladelse kan placere tredjeparts-cookies, pixelcookies eller lignende teknologier til at gemme oplysninger på vores hjemmesider eller i vores tjenester, applikationer og værktøjer. Disse leverandører hjælper os med at drive vores hjemmesider, applikationer, tjenester og værktøjer og give dig en bedre, hurtigere og sikrere oplevelse.

Vores leverandører kan bruge disse teknologier til at hjælpe os med at levere vores egne ydelser og reklamer og indsamle anonyme oplysninger om de hjemmesider, som du besøger samt til at foretage analyser. Vi tillader ikke, ​​at vore leverandører indsamler nogen af ​​dine personlige oplysninger på vores hjemmesider eller i vores tjenester, applikationer eller værktøjer til deres egne formål. Vores leverandører er underlagt aftaler om fortrolighed med os og andre juridiske begrænsninger vedrørende deres brug eller indsamling af personlige oplysninger.

Med undtagelse af vores leverandørers brug af de ovenfor anførte teknologier, tillader vi ikke, at tredjeparts indhold på vores hjemmesider (såsom postlister, medlem-til-medlem kommunikation, klassificeret programoversigter, kommentarer, anmeldelser, osv.) lagrer cookies, pixelcookies eller lignende teknologier til sporing eller indsamling af dine personlige oplysninger. Hvis du mener, at en tredjepart indsamler personlige oplysninger eller bruger sporingsteknologi, anmoder vi dig om at rapportere det til info@dba.dk eller info@bilbasen.dk

Målrettede annoncenetværk og annoncebørser fra tredjeparter

Vores hjemmesider, tjenester, applikationer og værktøjer kan anvende tredjeparter, såsom reklamenetværk og reklamebørser, for at kunne give dig reklamer. Disse tredjeparts reklamenetværk og reklamebørser kan anvende tredjeparts-cookies, pixelcookies eller lignende teknologier til at indsamle oplysninger for at give dig deres tjenester. De kan også hente ID’et på din computer, din IP-adresse eller en identifikationskode til reklamer (IDFA), som kan bruges til at skræddersy reklamer, du ser på vores hjemmesider eller andre steder på nettet. Nogle af disse oplysninger kan udgøre personoplysninger. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger i vores persondatapolitik.

For mere information om tredjeparts reklamerelaterede cookies, og hvordan du fravælger dem, kan du besøge enten youronlinechoices.eu eller aboutads.info.

Brugen af tredjeparters teknologier er ikke kontrolleret af os, selv om de bruger vores teknologi til at hjælpe med at opbevare og indsamle data. De relevante betingelser, persondatapolitik, tilladelser, meddelelser og valg fra tredjeparter bør gennemgås med henblik på deres praksis for indsamling, opbevaring og deling. Vi giver ikke nogen indeståelser i relation til de politikker eller praksisser, som anvendes af tredjeparts annoncører eller reklamenetværk eller relaterede tredjeparter.

Oversigt over tredjeparter

Facebook: Vi må bruge og dele oplysninger med Facebook om, hvorledes du bruger hjemmesiden via en Facebook pixel for at målrette vores markedsføring til dig på Facebook’s platforme, dvs. Facebook, Messenger og Instagram. Du kan finde mere information om Facebook’s be-handling af personlige oplysninger på Facebooks privatlivspolitik.

Hvis du ikke ønsker, at vi deler dine oplysninger med Facebook til det beskrevne formål, skal du undlade at give samtykke.

Oplysninger vi registrerer i op til 180 dage og deler med Facebook:

  • Dit unikke Facebook ID
  • Hvilke sider og undersider du besøger på hjemmesiden
  • Hvor ofte du besøger hjemmesiden

Google: Levering af reklametjenester via Googles annoncerings- og marketingplatforme, f.eks. Google Analytics, Google Adsense (Googles privatlivspolitik).

Flere oplysninger om disse og andre tjenesteudbydere og deres privatlivspolitikker kan findes i cookie-samtykke.

Google Analytics

Vi bruger Google Analytics, et analyseværktøj fra Google LLC og Google Ireland Ltd. (“Google”) til løbende at forbedre vores tjenester. Brugen gør det muligt at tildele data, sessioner og interaktioner til et pseudonym bruger-ID og dermed analysere en brugers aktiviteter på vores websted. Google Analytics bruger cookies, der er gemt på din enhed, og som gør det muligt for os at analysere din brug af vores tjenester. De data, der er indsamlet af cookies, om brugen af ​​vores tjenester (inklusive din IP-adresse) overføres normalt til en Google-server i USA og opbevares der (se yderligere oplysninger til brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde nedenfor i dette afsnit).

På vores vegne behandler Google disse data for at evaluere brugen af ​​vores tjenester, til at udarbejde rapporter om brugsaktiviteter og for at give os yderligere tjenester, der er forbundet med brugen af ​​vores tjenester. Din IP-adresse, der sendes i forbindelse med Google Analytics, kombineres ikke med andre data fra Google.

Du kan forhindre indsamling af data gennem Google Analytics-cookien ved ikke at give dit samtykke til cookies med henblik på analyse og produktudvikling, eller eventuelt trække dit samtykke tilbage, i dine cookieindstillinger. Cookieindstillingerne er tilgængelige via et link i bunden af vores hjemmesider dba.dk og bilbasen.dk.

Derudover kan du forhindre indsamling af data relateret til din brug af tjenesterne (inklusive din IP-adresse) via Google Analytics-cookien og behandlingen af ​​disse data af Google ved at installere følgende browserplugin.

Yderligere information om Google Analytics findes i servicevilkår og i Googles privatlivspolitik.

Yderligere oplysninger til brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS):

Vi vil gerne påpege, at Google Analytics på vores websted er blevet udvidet med koden “gat._anonymizeIp ();” for at garantere en anonymiseret samling af IP-adresser (såkaldt IP-maskering). Det betyder, at den, før din IP-adresse overføres til Googles servere i USA, sendes til en Google-server i EU (eller i en anden EØS-stat), hvor den forkortes, så den ikke kan spores til en bestemt person. Først efter at IP-adressen er blevet anonym, sendes den korte IP-adresse til en Google-server i USA og gemmes der.

Overførsler sker på basis af standardbestemmelser som defineret af EU-Kommissionen. Standardbestemmelserne, som gælder for Google Analytics, kan læses her.

Læs mere…